Tie sydämeen

Ranska, 2023

ENSI-ILTA 26.4.

VALKOKANKAAN HERKKUJA

Tie sydämeen on 1800-luvun loppuun sijoittuva romanttinen draama, jossa Oscar-palkittu Juliette Binoche on Eugénie, varakkaan herkkusuun herra Dodinin maankuulu kokki.

Eugénie ja Dodin jakavat intohimon hyviin raaka-aineisiin, huolellisiin valmistustapoihin ja toisiinsa. Kuparipannuissa hautuu suhde kahden kulinaristin välillä. Voittaakseen Eugénien omakseen Dodin päättää tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehnyt: hän tarttuu kauhaan ja valmistaa illallisen rakkaalleen. 

Tie sydämeen sai maailman ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa keväällä 2023 nimellä Pot-au-feu. Se palkittiin parhaasta ohjauksesta ja se on Ranskan 2024 Oscar-ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan sarjassa. Tran Ahn Hungin ohjaama elokuva perustuu kevyesti Marcel Rouffin klassikkoteokseen La vie et la passion de Dodin-Bouffant, joka puolestaan on saanut innoituksensa ranskalaisen gastronomian kehittäjän Brillat-Savarinin elämästä. 

Dodinina nähdään Ranskassa kahtena perättäisenä vuonna César-palkittu Benoît Magimel. Elokuvan reseptiikan takana on 14 Michelin-tähden keittiömestari Pierre Gagnaire.

LA 27.4. klo 17 Valkokankaan herkkuja -sarjaan kuuluvan erikoisnäytöksen alustaa Wine Director Linda Stenman-Langhoff Segel-ravintolasta. www.segel.fi

Ennen näytöstä yleisö pääsee maistelemaan DeliDelin maahantuomaa ranskalaista suklaata. DeliDelin suklaita voi herkutella hyvillä mielin, sillä ne ovat vastuullisesti tuotettuja. Monilla DeliDelin suklaavalmistajilla on omat paikalliset kaakaonviljelijät, joiden työpanos tukee koko ympäröivää yhteisöä. delideli.fi